Grön Väggfärg: Bjud in naturen i ditt hem

Grön Väggfärg: Bjud in naturen i ditt hem

Grönt är symboliserar harmoni och förnyelse. Eftersom kulören upprepas i naturen är gröna väggar ett säkert och snyggt val. Grönt kan vara både friskt och subtilt samtidigt; det är det perfekta alternativet för dig som tycker att neutrala kulörer och nyanser är för tråkiga.

I den gröna paletten hittar vi allt från skogens varma mörkgröna nyanser, till en mer murrig och mysiga nyanser för att sedan i andra änden av skalan hitt de mer känsliga, mjuka grågröna nyanserna.

Skapa lugn och trivsel med Grön Väggfärg

Gröna väggar lugnar naturligtvis våra sinnen och bekräftar vår längtan efter det naturliga. Dessutom är gröna nyanser lätta att styla med den nordiska inredningsstilen. De passar superbra med i stort sett alla träslag, både lätt obehandlad furu eller det mörka och djupa rosenträet. De gröna kulörerna är också otroligt vackra tillsammans med varma metalliska färger som till exempel koppar och guld.

Speciellt mörkgröna toner är supermoderna idag. Förutom att den gröna färgen symboliserar ett skifte mot ett mer hållbart och naturorienterat tankesätt passar det väldigt bra ihop med andra naturliga element som vi ser i modern heminredning, som till exempel olika sorters träslag, rotting, läder- och skinndetaljer, organiska former på föremål, keramik, glas samt gröna växter av alla de olika slag. 

Grönt är inte heller som någon annan modefärg; nyanser av grönt kommer alltid att finnas i naturen och går därför inte ur mode.

Ge ditt rum en grön look

Ditt hems uttryck styrs inte bara av vilka kulörer du har eller vilken storlek det är på de olika rummen. Mycket handlar också av väggarnas karaktär, dvs. Vilket skick de är i och vad som kan tänkas finnas på dem sedan tidigare. Det är stor skillnad på vilket uttryck du uppnår beroende på om dina väggar är helt släta, klädda med någon form av tapet, glasfiberväv eller om det är en råare tegelvägg eller annan struktur som till exempel puts – allt detta påverkar helhetsintrycket och bidrar till känslan i rummet.  

 

 

Matt och stilrent

Helt släta väggar som målas med en enhetlig och matt grön nyans kommer ge det mest rogivande känslan. Som exempel på den här typen av färg är vår Gebenna Väggfärg som har bland annat den friska gröna nyansen Zen Garden eller den mer brungröna Folklore Mystery som skapar en varm och härlig atmosfär helt i linje med svenskt mys.

Är du den som vill ha lite varmare och mörkare gröna nyanser så spana in den mer khakifärgade Green Spirit – ett klassiskt och stilrent val eller den lite mer vågade Pine Cone. Det finns även mer knallliga nyanser som till exempel Green Popsicle för dem som vågar mer, eller för dem som bara vill ha en liten uppiggande färgklick som inredningsdetalj. I vår web shop hittar du många olika gröna varianter och om du inte hittar rätt vid första anblicken, så testa vår kulörväljare. 

Struktur och rå känsla

Väggar med struktur kommer avspegla de mer jordnära färgernas lugna inverkan. Dock kommer en strukturvägg framstå som mer rustik och rå. Testa att måla en grön glittervägg med vår glitterfärg Mystic i nyansen Nebula. Resultatet kommer vara en superläcker glittrande vägg som på avstånd får ett metalliskt och industriellt uttryck.

Om du inte är så mycket för just glitter, men fortfarande vill ha den där råa, industriella känslan så är vår Betongfärg i nyansen Broad Peak det du behöver. Med betongfärg skapar du enkelt de rustika detaljerna i ditt hem och när väggen är färdig så framstår den som matt och följsam samt så kommer den understryka den naturliga urkraften som finns i de jordnära färgerna.  

Raffinerat och exklusivt

Om du är på jakt efter en mer iögonfallande look, som kommer imponera på dina grannar och bekanta så ska du satsa på en läcker effektfärg med en siden- eller sandeffekt. Du kommer få den där herrgårds- eller slottsliknande känslan som andas lyx, flärd och osar av exklusivitet. 

Överväg vår Moonlight Goldbase med en grön Decobase under för att uppnå en vacker och dekorativ vägg med en tredimensionell effekt. Du hittar vår Moonlight som både en Silver- och Goldbase. Så du styr själv om du vill ha den där varmare känslan eller om du tycker att ett svalare uttryck är mer du.

Med Let’s Shine glitterfärg kan du skapa en subtilt glittrande – inte för mycket och inte för lite, utan precis lagom. Glitterpartiklarna kommer att synas mer beroende på hur ljuset landar på väggen. Let’s Shine finns i tre olika och vackra gröna nyanser – Bangkok, Sapporo och Antalaya.

Tips! Varför inte våga satsa på en gnistrande look i taket som komplement till de gröna väggarna? Let´s Shine är perfekt för detta ändamål och finns i 26 olika nyanser – tänk dock på att ljuskällorna behöver vara riktade som så att de framhäver det subtila glittret. 

 

Kreativa idéer med grön målarfärg

Vill du inte måla hela vardagsrummet grönt så överväg då att våga tänka utanför boxen och bli mer kreativ i ditt skapande och lek lite med de olika effekterna eller strukturerna. Gebenna säljer till exempel grön tavelfärg så att du själv kan fixa den där klassiska och välkända gröna skoltavlan.

Kanske har du IKEAs klassiska furumöbler och behöver uppdatera dessa? Prova då vår Träimpregnering i nyansen Gran – på detta sätt fräschar du upp dina gamla trämöbler samtidigt som du skyddar dem men även låter träets naturliga struktur skina igenom.

Köp grön väggfärg hos Gebenna.com

Hos Gebenna.com/sv hittar du en värld av dekorativa produkter i olika gröna nyanser och är det så att du letar efter en grön väggfärg hittar du det också hos oss. Vår Gebenna Lifestyle Paint kan brytas och tonas i över 30 000 olika kulörer och nyanser – så vi kan garanterat hjälpa dig hitta rätt gröna nyans!