Misstagen som du begår när du väljer säng till sovrummet

Misstagen som du begår när du väljer säng till sovrummet

När du väljer ut en passande säng finns det vissa tillvägagångssätt som är bättre än andra. För att du ska kunna lägga vantarna på rätt säng för ditt sovrum utan att hamna på fel väg ska vi nedan gå igenom vanliga misstag som begås vid sängval så att du kan undvika dessa. Ta sedan chansen och läs mer här om kontinentalsängar och liknande sängmodeller tillsammans med andra händiga produkter som är bra att ha i sovrummet.

Du kontrollerar inte vad som ingår

Kanske hittar du en förvånansvärt billig säng och gläds åt det prisvärda köpet… men inom kort märker du att ett stort antal tillbehör inte ingår och att en dyrare säng därför hade varit mer prisvärd. Du bör med andra ord alltid läsa beskrivningarna noga för att bli medveten om vad som ingår när du beställer din säng. Får du gaveln på köpet eller måste den beställas separat? Vad gäller för sängbenen eller bäddmadrassen? I vissa fall ingår dessa i sängens pris, men så är det inte alltid.

Du väljer fel storlek

Bäddmått kan sträcka sig från smala enkelsängar på 90×200 cm till breda dubbelsängar som uppmäter 210×210 cm. Det finns flera faktorer som påverkar ditt storleksval, och inte minst hur många som ska använda sängen samt hur stor plats du har i sovrummet. Du måste även se till så att du har införskaffat dig matchande sängkläder som kommer att passa storleken på din säng.

Om ni är två personer som ska använda er av sängen är det läge att satsa på en dubbelsäng på minst 160×200 cm, men om du ska sova i sängen på egen hand är det upp till dig om du föredrar en enkel- eller dubbelsäng.

Du satsar på en olämplig sängmodell

Det finns ingen avsaknad av olika sängmodeller som du kan välja mellan, och med detta i åtanke är det viktigt att du vänder dig till en variant som uppfyller dina krav. Exempel på olika sängar är bland annat kontinentalsängar, ramsängar, ställbara sängar och bäddsoffor. De har alla olika funktioner, fördelar och nackdelar, så det gäller att du gör ordentligt med research för att hitta rätt.